Росіяни у травні завдали по Харкову втричі більше ударів, ніж у квітні – Терехов

Читать на русском
Протягом минулого місяця Харків пережив 76 російських обстрілів. Це майже втричі більше, ніж було у квітні.
Фото: novynarnia.com

Протягом минулого місяця Харків пережив 76 російських обстрілів. Це майже втричі більше, ніж було у квітні.

Такими даними поділився міський голова Ігор Терехов в ефірі телемарафону.

Росія за два роки великої війни зруйнувала чи пошкодила в Україні 210 тисяч будівель – аналіз NYTЗа два роки великої війни рф зруйнувала або пошкодила в Україні, за консервативними оцінками, 210 тисяч будівель. Половина з них на Донбасі.

За його словами, 37 разів окупанти били по Харкову снарядами УМПБ Д-30. Крім того, ворог запустив по обласному центру 25 ракет різних типів, 12 дронів «Shahed» та 3 БПЛА типу «Ланцет».

Терехов уточнив, що сигнали повітряної тривоги оголошувалися у місті 193 рази та сукупно тривали майже 475 годин.

«Ви розумієте, який це емоційний відбиток завдає Харкову та харків'янам. Тому, дійсно, ми потребуємо найсучаснішого захисту, найсучасніших систем протиповітряної оборони», – сказав він.

Нагадаємо, нещодавно секретар РНБО Олександр Литвиненко застеріг, що росія може перетворити Харків на другий Алеппо. Тоді загарбники цілеспрямовано били по інфраструктурних об'єктах та цивільних будівлямх щоб змусити населення залишити сирійське місто.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібні дві додаткові установки протиповітряної оборони Patriot, щоб захистити Харків від російських атак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: