Країни G7 підтримали план Байдена щодо припинення вогню в Секторі Газа

Читать на русском
Велика сімка (G7) підтримала план США щодо припинення вогню в Секторі Газа та закликає ХАМАС прийняти його.
ArmyInform

Лідери «Групи семи» підтримали план припинення вогню в Секторі Гази, який президент США Джо Байден закпропонував минулого тижня.

Про це йдеться у спільній заяві G7, що опублікована на сайті італійського головування.

Прокурор МКС запросив ордери на арешт лідерів Ізраїлю та ХАМАС: реакція країн світуПрокурор МКС запросив ордери на арешт лідерів Ізраїлю та ХАМАС. Думки країн щодо цього розділилися, докладніше – на інфографіці.

Зазначається, що усі держави G7 висловлюють підтримку оприлюдненому президентом США Байденом плану щодо тривалого перемир’я у секторі Гази й закликають ХАМАС прийняти його.

«Ми, лідери «Групи семи», повністю схвалюємо й будемо підтримувати всеосяжну угоду, оприлюднену президентом Байденом, результатом якої стане негайне перемир’я у Газі, звільнення усіх заручників, суттєве й тривале нарощування обсягу гуманітарної допомоги для розповсюдження у Газі, а також остаточне припинення кризи та забезпечення безпекових інтересів Ізраїлю та безпеки цивільних мешканців сектору», - йдеться у документі.

Підписанти також підтвердили підтримку шляху до миру, що передбачає утворення двох держав.

«Ми закликаємо ХАМАС прийняти цю угоду, на яку згоден Ізраїль. Ми також спонукаємо усі держави, що мають вплив на ХАМАС, схилити його до згоди», - наголосили у G7.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Нетаньягу заявив, що Ізраїль не погодиться на припинення вогню в Секторі Газа поки не буде знищено терористичне угруповання ХАМАС.

Згодом він визнав, що Ізраїль готовий призупинити операцію у Секторі Гази на 42 дні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: