Суд визначив заставу ексдиректору КП «Полтавапаливо»

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного.
Микола Горященкофото: 49000.com.ua

Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід у вигляді застави розміром 1,9 млн грн з обов'язками до колишнього виконувача обов'язків директора Полтавського обласного комунального виробничо-комерційного підприємства «Полтавапаливо» Миколи Горященка. НАБУ і САП підозрюють його у зловживаннях на 13 млн грн.

Таке рішення 31 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Горященка – ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1 890 000 грн», – ідеться в рішенні.

Також на підозрюваного поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись з Полтавської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Строк дії обов'язків – до 29 липня 2024 року.

Раніше ВАКС арештував вилучене майно ексдиректора КП «Полтавапаливо».

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректору КП «Полтавапаливо». За версією слідства, в.о. директора КП «Полтавапаливо», діючи без дозволу Полтавської обласної ради та в порушення статуту підприємства, у червні 2020 року уклав з приватним товариством договір про надання поворотної фінансової допомоги на суму 1,89 млн грн терміном на один місяць.

Виплата боргу мала відбутися вже за місяць, але сторони досягли домовленості про його погашення шляхом відчуження споруд та будівель підприємства вартістю нібито 1,8 млн грн на користь товариства. Утім, за даними експертизи, реальна ціна переданої нерухомості становила 14,5 млн грн, а саме відчуження відбулось з порушенням законодавства та без згоди власника – територіальної громади. Таким чином територіальна громада зазнала збитків на суму 12,7 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: