Апеляційна палата залишила без змін заставу нардепа Клочка

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни запобіжного заходу, застосованого до чинного члена парламенту.
фото: Facebook

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід у вигляді 12 млн грн застави з обов'язками, який застосували до народного депутата від фракції «Слуги народу» Андрія Клочка у справі про незаконне збагачення на 11 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

В суді не називають прізвище нардепа, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Клочка. Саме до нього 10 травня застосували запобіжний захід у вигляді застави розміром 12 млн грн з обов'язками у межах справи про збагачення.

«АП ВАКС 5 червня 2024 року розглянула апеляційні скарги на ухвалу слідчого судді ВАКС від 10.05.2024 про застосування запобіжного заходу у вигляді застави в розмірі 12 млн грн до чинного народного депутата. Вказану особу підозрюють у незаконному збагаченні на понад 11 млн грн. За результатами розгляду, колегія суддів АП ВАКС залишила без задоволення апеляційні скарги сторін захисту та обвинувачення, а ухвалу слідчого судді ВАКС – без змін», – інформує орган.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили нардепу Андрію Клочку про підозру у незаконному збагаченні. За версією слідства, у 2020-2021 роках нардеп набув у власність активи загальною вартістю 25 млн грн, хоча офіційний дохід та заощадження його та дружини за цей період становили не більше 14 млн грн. Таким чином різниця між вартістю придбаного майна та коштами нардепа становила 11 млн грн. Йдеться про 3 земельні ділянки на Київщині, 5 квартир у столиці, 2 нежитлові приміщення, а також автівки Tesla та Mersedes-Benz, переважну кількість якого він оформив на мати та сестру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: