Деякі українці з подвійним громадянством не зможуть виїжджати з країни – посольство

Читать на русском
Відтепер законодавство України більше не визнає подвійне громадянство. Біпатриди віком від 18 до 60 років можуть більше не мати змоги від'їжджати за межі країни.
Ілюстративне фотоУкрінформ

В Україні було скасовано виключення «проживання за кордоном». Відтепер, українців з подвійним громадянством не випускатимуть з країни і можуть призвати до лав ЗСУ.

Про це повідомляє посольство США в Україні.

Зміни назріли: в яких країнах не дозволено подвійне громадянствоПодвійне громадянство не дозволяється у майже 60 країнах світу, зокрема в Україні. Більше – на інфографіці.

Нововведення почало діяти ще з суботи, 1 червня. Оскільки українське законодавство не визнає подвійне громадянство, то відтепер, американо-українські подвійні громадяни віком від 18 до 60 років можуть більше не мати змоги від'їжджати за межі країни. Вони будуть розглядатися виключно як громадяни України.

У Посольстві підкреслили, на них поширюються права та обов’язки громадян України. Відповідно до воєнного стану в Україні чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено залишати країну.

Як наголошує дипломатичне відомство, раніше люди з подвійним американсько-українським громадянством у цій групі могли в’їхати в Україну, а потім виїхати з неї, якщо вони зняли з реєстрації своє місце проживання в Україні та зареєстрували місце проживання у США. За інформацією Посольства, цей виняток було скасовано з 1 червня.

При цьому, від української влади жодних подібних заяв про заборону виїзду військовозобов'язаним чоловікам із подвійним громадянством не було.

Нагадаємо, в Україні оновили умови для отримання громадянства. Відтепер для набуття українського громадянства необхідно буде складати обовʼязкові іспити.

Як відомо, раніше Міністерство закордонних справ відновило надання консульських послуг чоловікам призовного віку, які перебувають за кордоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: