МЗС відновлює консульські послуги для чоловіків за кордоном, але вводить додаткову вимогу

Читать на русском
Міністерство закордонних справ відновить надання консульських послуг чоловікам призовного віку, які перебувають за кордоном.
Фото: Getty Images

Міністерство закордонних справ відновить надання консульських послуг чоловікам призовного віку, які перебувають за кордоном.

Про це повідомляє пресслужба зовнішньополітичного відомства.

Чоловікам за кордоном перестали надавати консульські послуги: що відбуваєтьсяУкраїнські військовозобов'язані чоловіки не можуть скористатись консульськими послугами за кордоном. Деталі – на інфографіці.

Там зазначили, що консульські послуги почнуть надавати з 18 травня. Протягом минулих тижнів фахівці МЗС «оперативно актуалізували нормативні документи та внесли зміни до алгоритмів інформаційно-комунікаційних систем» з урахуванням нового мобілізаційного законодавства.

Тепер для отримання обраної консульської послуги заявники, крім стандартного пакета документів, повинні також подавати свій військово-обліковий документ у паперовому чи електронному вигляді.

«Таким чином, призовникам потрібно мати посвідчення про приписку до призовної дільниці, а військовозобов'язаним та військовослужбовцям – військовий квиток чи тимчасове посвідчення», – зазначено у повідомленні.

У МЗС також зазначили, що військово-обліковий документ для отримання консульських послуг можна не подавати лише у трьох випадках:

  • якщо йдеться про оформлення посвідчення особи на повернення в Україну;

  • якщо консульська дія здійснюється на користь дитини, другий з батьків якої є іноземцем або особою без громадянства;

  • якщо за консульською послугою звертається арештований або позбавлений волі заявник.

Нагадаємо, 23 квітня МЗС перестало надавати консульські послуги чоловік віком від 18 до 60 років. Глава відомства Дмитро Кулеба тоді заявив, що перебування за кордоном не звільняє громадянина від обов'язку захищати Батьківщину.

Також повідомлялося, що Кабмін заборонив видачу нових паспортів чоловікам призовного віку за межами України.

Раніше у Кабміні пообіцяли, що Україна не буде примусово повертати з-за кордону чоловіків призовного віку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: