Нацгвардійці після полону зможуть звільнитися зі служби незалежно від дати обміну – МВС

Читать на русском
Бійці Національної гвардії України, які пройшли полон, зможуть звільнитися зі служби незалежно від дати обміну.
t.me/Klymenko_MVS

Військовослужбовці Національної гвардії України, які пройшли полон, зможуть звільнитися зі служби незалежно від дати обміну з рф.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у Telegram.

Новий закон про мобілізацію набув чинності: що потрібно знатиЗакон про мобілізацію набув чинності 18 травня. Що змінилося для військовозобов'язаних, хто отримає відстрочку, які обмеження ввели для ухилянтів.

«Позиція МВС стосовно непорозуміння з тлумаченням Нацгвардією норми статті 26 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо можливості звільнення з військової служби осіб, які пройшли полон. Відповідна норма застосовується до всіх військовослужбовців, які мають статус звільнених з полону. Незалежно від дати обміну», – написав він.

Таким чином, Клименко прокоментував слова нардепа Олексія Гончаренка, який заявив, що Нацгвардія нібито вирішила по-своєму трактувати закон і не демобілізувати військовополонених.

Нагадаємо, 31 травня Україна та росія провели перший із лютого обмін полоненими. Додому повернулися 75 українців, серед них були бійці Нацгвардії.

18 травня набув чинності закон про мобілізацію, який, серед іншого, передбачає можливість звільнення зі служби для військовослужбовців після звільнення з полону, якщо військовослужбовці не виявили бажання продовжувати військову службу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: