САП в середині червня скерує до суду справу судді з Одещини

Читать на русском
Антикорупційний суд пришвидшив процедуру скерування обвинувального акту до суду стороні захисту служителя Феміди.
фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 20 червня скерує до суду обвинувальний акт у справі судді Болградського районного суду Одеської області Сергія Висоцького про підбурення особи до хабарництва та шахрайство.

До такої дати рішенням Вищого антикорупційного суду від 30 травня сторону захисту обмежено в строках на ознайомлення з матеріалами слідства, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ - задовольнити. Встановити стороні кримінального провадження з боку захисту, а саме - підозрюваному (Висоцькому – ред.) та його захисникам, які мають або матимуть такі повноваження у кримінальному провадженні строк до 20.06.2024, для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, після спливу якого сторона кримінального провадження з боку захисту буде вважатися такою, що реалізувала своє право на доступ до них», – ідеться в рішенні.

Раніше ВАКС відправив цього суддю під домашній арешт.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відсторонила суддю Висоцького від здійснення правосуддя.

За версією слідства, суддя Висоцький отримав 4000 доларів нібито для передачі своїм колегам за ухвалення ними рішень про закриття проваджень у справах про адміністративні правопорушення відносно фізичної особи. Фактично наміру передавати грошові кошти він не мав, а розпорядився ними на власний розсуд. Дії судді кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 190 КК України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: