Сирський назвав головне завдання ЗСУ у Вовчанську та Куп'янську

Читать на русском
Олександр Сирський відвідав позиції військових на Східному фронті та розповів про ситуацію на Харківському та Куп'янському напрямках.
t.me/osirskiy

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів про ситуацію в районі активних бойових дій на Харківському та Куп'янському напрямках Східного фронту.

Про це він повідомив у своєму Telegram.

Зеленський назвав співвідношення втрат ЗСУ та окупантів під час наступу на ХарківщиніНа півночі Харківської області, де окупанти розпочали наступ понад два тижні тому, втрати складали вісім російських солдатів до одного українця.

За його словами, на Харківському напрямку росіяни концентрують свої головні зусилля і намагаються просуватися у бік Липців, але зазнають значних втрат і не мають успіху.

«У Вовчанську наше головне завдання на цьому етапі стримати ворога, завдати йому максимальних втрат і поступово просуватися вперед для звільнення наших територій», – заявив головком ВСУ.

Також зараз склалася складна ситуація в районі Куп'янська. Там противник намагається прорвати оборону наших військ із двох напрямків, тож у районі тривають жорсткі бої.

Завдання ЗСУ там – зупинити ворога та змусити перейти його до оборони, заявив Сирський.

За його словами, на інших напрямках ворог проводить наступальні дії з метою розтягування лінії активного фронту, сковування наших військ та недопущення перекидання їх на інші ділянки ведення бойових дій.

В цілому ситуація залишається складною внаслідок високої інтенсивності бойових дій та значної кількості керованих авіаційних бомб рф.

Нагадаємо, ЗСУ за день взяли в полон близько 60 окупантів під Вовчанськом. Нещодавно військові показали, як виглядає Вовчанськ після російських обстрілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: