Росіяни проводять перегрупування на Харківському напрямку – Генштаб

Читать на русском
На Харківському напрямку нових атак ворога немає, на Куп'янському напрямку ситуація досі напружена.
Генштаб ЗСУ

У Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на Харківському, Куп'янському та інших напрямках фронту.

Дані оприлюднені у зведенні Генштабу вдень 7 червня.

Зеленський назвав співвідношення втрат ЗСУ та окупантів під час наступу на ХарківщиніНа півночі Харківської області, де окупанти розпочали наступ понад два тижні тому, втрати складали вісім російських солдатів до одного українця.

Так, з початку доби на фронті сталося 24 бойові сутички. Ворог 460 разів обстріляв позиції наших воїнів та населені пункти.

«На Харківському напрямку ворог активних дій не проводив. Здійснює перегрупування військ», – йдеться у повідомленні.

На Куп'янському напрямку ситуація напружена. З початку доби зафіксовано чотири бойові зіткнення в районах Піщаного, Дружелюбівки та Греківки. Штурмові дії тривають.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили три атаки поблизу Тернів і Торського. Наразі триває бій поряд із населеним пунктом Терни.

На Краматорському напрямку від початку доби відбито дві спроби ворога просунутися в районі Кліщіївки.

На Покровському напрямку ворог спробував штурмувати біля Новоолександрівки. Ще п'ять атак тривають поблизу Євгенівки, Сокола та Красногорівки.

За уточненими даними, на цьому напрямку за минулу добу ворог зазнав таких втрат: 249 убитих і поранених, знищено чотири бронемешини, артилерійську систему та автомобіль.

Нагадаємо, за добу ЗСУ знищили близько 1100 російських військових. Загальні втрати рф з початку війни перевищили 516 тисяч жителів. Днями головком ЗСУ Сирський назвав головне завдання ЗСУ у Вовчанську та Куп'янську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: