Сили оборони контролюють більшу частину Вовчанська – ОСУВ «Хортиця»

Читать на русском
Попри зіткнення і російські авіаудари, велика частина Вовчанська у Харківській області знаходиться під вогневим контролем України.
Генштаб ЗСУ

Попри зіткнення і російські авіаудари, велика частина Вовчанська у Харківській області знаходиться під вогневим контролем України.

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в етері телемарафону.

У Харківській області вночі 8 червня розпочалися бойові зіткнення біля Вовчанська. Наразі більша частина міста належить Силами оборони, вона під вогневим контролем ЗСУ.

«Більша частина міста контролюється повністю Силами оборони України, а та частина, де намагаються перебувати російські військовослужбовці, вона знаходиться під нашим вогневим контролем», – заявив Волошин.

За його словами, українські оборонці завдають максимальних втрат ворогу та намагаються просуватися вперед для звільнення територій.

«Втрати ворога на тому напрямку безповоротні санітарні складають понад 130 осіб, знищено один танк, вісім артилерійських систем, дев’ять автомобілів, а також понад 40 БПЛА. Ну і звісно, 36 укриттів особового складу разом з особовим складом», – додав речник.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський раніше констатував, що Україна стоїть перед новим етапом війни з росією.

Тоді як командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк спрогнозував, що в найближчі два місяці може настати критична фаза війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: