Зеленський «дуже відверто» розповів Байдену про ситуацію на фронті – Кірбі

Читать на русском
Під час зустрічі Зеленський розповів Байдену про складну ситуацію на фронті, зокрема щодо тиску на Донбасі.
Фото: Офіс президента

Під час переговорів президентів України і США у Парижі Володимир Зеленський поділився дуже відвертою оцінкою ситуації на полі бою.

Про це заявив радник Білого дому Джон Кірбі, передає Укрінформ.

«Він поділився з президентом Байденом дуже відвертою оцінкою того, що відбувається, а також розповів про тиск, який вони в Україні продовжують відчувати, особливо на сході, на Донбасі», – зауважив представник Білого дому.

Посадовець відмовився озвучувати деталі розмови президентів та сказав, що не говоритиме про речі, «які можуть негативно вплинути на оборону України на полі бою».

Також Кірбі наголосив, що надані США пакети допомоги для України вже дали змогу ЗСУ отримати певні переваги і змогли перешкодити просуванню російських військ, особливо в районі Харкова.

«Однак потрібні ще чималі зусилля, щоб відкинути росіян назад», – сказав Кірбі і підкреслив, що Байден запевнив Зеленського у подальшій підтримці з боку США.

Нагадаємо, 7 червня президенти України та США провели зустріч у Парижі, у рамках якої обговорили оборонні можливості України, ситуацію на фронті та підготовку до підписання угоди у сфері безпеки.

Крім того, президент Байден оголосив про надання Україні пакету військової допомоги на суму 225 млн доларів. У Пентагоні вже розкрили, яке озброєння увійшло до списку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: