Україна отримає новий пакет військової допомоги від США – ЗМІ

Читать на русском
США передадуть Україні допомогу на 225 млн доларів. До пакету увійдуть, зокрема, зенітні ракети Stinger і боєприпаси для HIMARS.
Фото: armyinform.com.ua

Сполучені Штати Америки нададуть Україні новий пакет військової допомоги на суму 225 мільйонів доларів в рамках оборонної підтримки.

Про це повідомляє Associated Press.

Допомога Україні від США: запит Білого дому VS ухвалений Палатою представників законопроєктЩо передбачає законопроєкт про допомогу Україні, ухвалений Палатою представників США, і чим він відрізняється від запиту Білого дому.

Про відповідні плани Вашингтона журналістам розповіли офіційні особи США на умовах анонімності, оскільки допомога, про яку ще не було оголошено публічно, перебуває на стадії обговорення.

Зазначається, що озброєння із нового американського пакета Сили оборони України зможуть використати для завдання ударів по «цілям, що становлять загрозу, всередині росії, щоб захистити місто Харків від потужного російського нападу».

Передбачається, що цей пакет міститиме:

  • боєприпаси для артилерійської ракетної системи HIMARS;
  • мінометні системи;
  • низку артилерійських снарядів
  • ракети для системи протиповітряної оборони HAWK
  • зенітні ракети Stinger,
  • протитанкові системи Javelin і AT-4,
  • бронетехніку,
  • патрульні катери та інше.

Також відомо, що новий пакет допомоги надається в рамках президентських повноважень щодо скорочення озброєнь, які дозволяють вилучати системи і боєприпаси з існуючих американських запасів, щоб вони могли швидко відправитися на фронт.

Нагадаємо, у Білому домі заявили, що США найближчими тижнями оголосять про новий пакет військової допомоги Україні.

Як відомо, Байден таємно дозволив Україні бити по території росії зброєю США, а згодом уточнив, що США не дозволяють Україні використовувати американську зброю для ударів по Москві чи Кремлю.

При цьому спікер Конгресу Майк Джонсон заявив, що США надали Україні недостатньо дозволів щодо ударів по цілях в росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: