НАТО на липневому саміті надасть Україні безпековий пакет, який слугуватиме «мостом» до членства – посол США

Читать на русском
НАТО під час саміту у Вашингтоні запропонує Україні пакет заходів безпеки, які слугуватимуть мостом до членства в Альянсі.
Фото: Associated Press

НАТО під час саміту у Вашингтоні запропонує Україні пакет заходів безпеки, які «слугуватимуть мостом» до членства в Альянсі.

Про це заявила посол США при НАТО Джуліанна Сміт, яку цитує видання DefenseNews.

Який шлях до членства в НАТО Україна пройшла після подання заявки на прискорений вступУкраїна чекає на запрошення до НАТО на саміті у Вашингтоні. Який шлях до членства було пройдено після подачі заявки на прискорений вступ – на інфографіці.

За її словами, окрім надання такого пакету, низка країн до липня підготує нові двосторонні угоди на підтримку України.

«Союзники представлять цілий пакет документів, які послужать мостом до їхнього членства в Альянсі. Почасти це буде інституціоналізація певної двосторонньої підтримки, яка зараз надається Україні, та передача її під командування НАТО», – заявила вона.

Сміт уточнила, що НАТО также має намір провести роботу щодо виявлення нових ресурсів для України.

На саміті обговорюватиметься і питання справедливого розподілу видатків на оборону. Сміт очікує, що більшість країн Альянсу витратить на оборону не менше 2% свого валового внутрішнього продукту.

Нагадаємо, саміт НАТО відбудеться з 9 до 11 липня у Вашингтоні. Нещодавно генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що члени організації не встигнуть домовитися про вступ України до липневого саміту.

ЗМІ також повідомили, що союзники попросили президента України Володимира Зеленського не звертатися цього року до членів НАТО із закликом запросити Україну до Альянсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: