Зеленського попросили не звертатися цього року до членів НАТО із закликом запросити Україну до Альянсу – ЗМІ

Читать на русском
Володимира Зеленського попросили цього року не звертатися до країн-членів НАТО з пропозицією про просування вступу України до Альянсу.
Фото: AP

Президента Володимира Зеленського попросили цього року не звертатися до держав-членів НАТО із закликом надати Україні запрошення до Альянсу.

Про це повідомляє The Telegraph.

Який шлях до членства в НАТО Україна пройшла після подання заявки на прискорений вступУкраїна чекає на запрошення до НАТО на саміті у Вашингтоні. Який шлях до членства було пройдено після подачі заявки на прискорений вступ – на інфографіці.

На щорічному саміті НАТО цього року Україна не просунеться далі шляхом до членства на тлі побоювань, що Альянс може бути втягнутий у війну з росією.

За інформацією видання, Німеччина та США «відкрито застерігали» проти пропозиції Україні жорстких термінів під час підготовки до дводенної зустрічі у Вашингтоні у липні. «Вони дуже скептично ставляться до подальшого просування України на шляху до повноправного членства в НАТО цього року», — повідомило джерело, близьке до адміністрації президента США.

Таким чином, пише Telegraph, Зеленського попросили, щоб він не вимагав від Альянсу «неможливого».

За словами джерел в Альянсі, вищі посадовці НАТО здійснили «управління очікуваннями» від саміту на тлі того, що члени, які підтримують вступ України, включно з Великою Британією, створили надто сильний тиск навколо цього рішення.

Є побоювання, що питання членства України було домінуючим на торішньому саміті та викликало розкол між державами-членами. Зеленського попросили не чинити тиску на окремих союзників, щоб вони ще раз виступили на підтримку чіткого графіку вступу України.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що члени організації не встигнуть домовитися про вступ України до липневого саміту.

Пізніше він констатував, що згоди всіх членів НАТО щодо вступу України немає, але Альянс «працює над цією ситуацією».

На початку року Володимир Зеленський ділився очікуваннями від наступного саміту НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: