Допоможе знизити дефіцит електроенергії: у експлуатацію з ремонту ввели один атомний блок

Читать на русском
До енергосистеми після ремонту підключили енергоблок однієї з АЕС. Це дещо знизить дефіцит електроенергії в Україні.
Укрінформ

До енергосистеми після ремонту підключили енергоблок однієї з АЕС. Це дещо знизить дефіцит електроенергії в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики у Telegram.

Дефіцит в енергосистемі: як ощадливо споживати електроенергіюУкраїнців систематично закликають ощадливо споживати електроенергію, як це робити – на інфографіці.

На одній з українських атомних електростанцій на 10 днів раніше запланованого терміну було завершено плановий ремонт одного з блоків. Його ввели в експлуатацію 8 червня, це збільшить потужності енергосистеми на 1000 МВт.

У відомстві додають, що це вже третій атомний блок, на якому виконані планові роботи для підготовки до осінньо-зимового періоду.

Сьогодні енергетики прогнозують дефіцит в енергосистемі у вечірні години. Обмеження електропостачання заплановані на період з 16:00 до 24:00.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення внаслідок російських ракетних ударів Укргідроенерго втратило 45% генерації. Таким обсягом генерації можна було забезпечити електроенергією цілі області.

Також писали, що з початку великої війни вироблення електроенергії в Україні впало більш ніж удвічі – з 55 гігават, які були станом на 2022-й, до менш ніж 20 ГВт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: