Росія залучає до війни проти України тисячі мігрантів та студентів з Африки – ЗМІ

Читать на русском
Російська влада змусила тисячі мігрантів та іноземних студентів вступити до окупаційної армії та воювати проти України, повідомляють ЗМІ.
Фото: Getty Images

Російська влада змусила тисячі мігрантів та іноземних студентів вступити до окупаційної армії та воювати проти України.

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на заяви європейських чиновників, знайомих із ситуацією.

Росія може розпочати нову хвилю мобілізації до кінця року – FTРосія до кінця цього року чи на початку наступного може оголосити нову хвилю часткової мобілізації.

За даними журналістів, окупанти використовують мігрантів для наступу на півночі Харківської області.

Використовуючи тактику, вперше застосовану групою найманців Вагнера, російські чиновники все частіше загрожують не продовжувати візи африканським студентам та молодим робітникам, якщо вони не погодяться вступити до армії, заявили один із чиновників.

«Практика росії відправляти мігрантів та студентів у бій під примусом сягає початку війни, сказав інший європейський чиновник. Ці війська зазнають особливо високих втрат, оскільки їх дедалі частіше розгортають у ризикованих наступальних маневрах для захисту більш добре підготовлених підрозділів, додав він», – йдеться у публікації.

Bloomberg також зауважили, що українська сторона останнім часом фіксує зростання кількості іноземних бійців серед полонених, захоплених Україною на полі бою. У полон в основному потрапляють африканці та громадяни Непалу.

Нагадаємо, у березні стало відомо, що росія завербувала на війну проти України близько двох тисяч непальців.

Раніше в ГУР заявили, що росія значно активізувала кампанію з набору іноземних найманців для війни проти України. Йдеться, зокрема, про бійців із центральної Африки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: