Найєм подав у відставку з посади голови Агентства відновлення

Читать на русском
Найєм написав заяву на звільнення з посади голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури. Причиною він назвав системні перешкоди виконанню повноважень.
facebook.com/goglobalua

Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм написав заяву про звільнення.

Інформацію він підтвердив у Facebook.

Кубракова звільнили з посади посади віцепрем’єр-міністраВР звільнила Олександра Кубракова з посади віцепрем'єр-міністра з відновлення України, міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Причиною звільнення Найєм назвав «системні перешкоди, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати повноваження».

За його словами, це розпочалося у листопаді минулого року. Спочатку Агентству скасували бюджет на проекти з відновлення та утримання доріг: «Я усвідомлюю обмеженість ресурсів та важливість військових витрат. Але скасування коштів на утримання інфраструктури неминуче позначиться в першу чергу на стані доріг оборонного значення і, як наслідок, на всій військовій логістиці. Якщо це не зміниться, наступного сезону нас чекає ускладнення військової логістики та експорту продукції».

По-друге, заявив Найєм, Агентство «почали «кошмарити» бюрократією, коли документи на оплату захисних споруд, фортифікацій або відновлення погоджувалися в уряді місяцями, поверталися по шість-вісім разів з безглуздими зауваженнями, затримувалися по декілька місяців, а деякі не погоджені й досі».

Ще однією причиною він назвав те, що з початку року Агентству суттєво обрізали зарплату – більшості співробітників було урізано до 68% зарплати.

Раніше Найєм повідомив Bloomberg, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль не погодив його відрядження до Берліна на міжнародну конференцію з відновлення, яка проходитиме 11-12 червня. «Прем'єр-міністр особисто відхилив моє прохання про відрядження до Берліна без пояснення причин», – заявив він.

Нагадаємо, Найєма було призначено на посаду в січні 2023 року. До цього він був заступником міністра інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: