Кубракова звільнили з посади посади віцепрем’єр-міністра

Читать на русском
ВР звільнила Олександра Кубракова з посади віцепрем'єр-міністра з відновлення України, міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.
фото РБК-Україна

Рада проголосувала за звільнення Олександра Кубракова з посади віцепрем'єра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram 9 травня.

За його словами, звільнення Кубракова підтримали 272 нардепи.

«Парламент звільнив Олександра Кубракова з посади віцепрем'єр-міністра з відновлення України-міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. ЗА – 272», – написав він.

Железняк додав, що самого Кубракова в залі ВР не було. Хто займе його посаду і коли може відбутися призначення – невідомо.

Сам Кубраков на своїй сторінці у Facebook сьогодні вранці заявив, що в уряді та у фракції з ним не обговорювали рішення про його відставку.

«Завжди готовий до відкритого діалогу та детального звіту щодо роботи Міністерства за всіма напрямками у моїй відповідальності. Керівництво фракції та очільник Уряду Денис Шмигаль зі мною це рішення не обговорювали. На засідання фракції та профільного комітету не був запрошений...», – написав він.

Він додав, що щодо голосування за даний проект постанови Верховною радою – «за 5 років спільної роботи ми пройшли великий шлях».

«З абсолютною більшістю — шлях в одному напрямку. Кожен приймає рішення відповідно до своїх переконань і несе за це відповідальність», – додав Кубраков.

Олександр Кубраков у 2019 році став народним депутатом. Того ж року очолив Державне агентство автомобільних шляхів України. 20 травня 2021 року був призначений міністром інфраструктури України. А 1 грудня 2022 року Рада призначила його віцепрем'єр-міністром із відновлення України – міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Нагадаємо, вранці 9 травня у Раді було зареєстровано постанову про звільнення Кубракова.

Згодом стало відомо, що парламентський комітет з питань транспорту підтримав звільнення Олександра Кубракова з посади віцепрем'єра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Верховна рада також має розглянути звільнення міністра аграрної політики Миколи Сольського, підозрюваного у заволодінні землею.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: