ЄНП формуватиме у Європарламенті проукраїнську більшість – фон дер Ляєн

Читать на русском
Європейська народна партія після перемоги на виборах до Європарламенту будуватиме широку більшість для сильної Європи з проєвропейськими та проукраїнськими силами.
Фото: Associated Press

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що переконана у своєму призначенні на посаду голови Єврокомісії на новий термін за підсумками перемоги її Європейської народної партії (ЄНП) на виборах до Європарламенту, і що будуватиме в ньому міцний «центр» з проєвропейською та проукраїнською позицією.

Про це вона заявила на пресконференції після оголошення попередніх результатів виборів до ЄП.

Вибори до Європарламенту-2024: як може змінитися розклад силНа інфографіці – як може змінитись склад Європейського парламенту після червневих виборів.

«Дякую виборцям за довіру. Сьогодні – важливий день для Європейської народної партії. Ми виграли європейські вибори. Сьогодні ми є найсильнішою партією і основою для стабільності. Я вдячна виборцям, які визнали наше лідерство протягом минулих п’яти років», – сказала президентка Єврокомісії.

Вона також підкреслила, що вдалося зберегти єдність у Європі.

«Ці вибори надіслали нам два послання. Перше – є більшість у «центрі» для сильної Європи, і це критично важливо для стабільності. Цей «центр» збережено. Але також є правдою, що екстремально ліві та праві отримали підтримку. Саме тому ці результати означають величезну відповідальність для партій, які перебувають у «центрі». Ми можемо мати розбіжності в різних пунктах, але ми всі зацікавлені в стабільності, ми всі хочемо бачити сильну та ефективну Європу», – заявила вона.

До Урсули: хто і як довго обіймав посаду президента ЄврокомісіїКаденція президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн добігає кінця, але вона має намір переобратися. На інфографіці – хто до неї обіймав цю посаду.

Ляєн також додала, що хоче продовжувати працювати «з тими, хто проєвропейський, проукраїнський», та підтримує «верховенство права».

Зазначимо, Європейська народна партія, до якої належить голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, за попередніми даними, перемагає на виборах до Європарламенту. Вона здобула понад 190 із 720 місць у новому скликанні ЄП.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Бельгії Александер де Кроо залишить свою посаду після того, як його партія програла на парламентських виборах.

Також 9 червня стало відомо, що президент Франції Еммануель Макрон оголосив про розпуск Національних зборів після виборів до Європарламенту. Перший тур виборів має відбутися 30 червня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: