Сімʼям полонених та зниклих безвісти громадян надсилатимуть сповіщення через «Дію»

Читать на русском
Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими надсилатиме сповіщення рідним полонених та зниклих безвісти через додаток Дія.
Фото: пресслужба Дії

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими надсилатиме сповіщення рідним полонених і зниклих безвісти через додаток «Дія».

Про це повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров у Telegram.

Скільки українців повернулися із російського полону за час повномасштабної війниУкраїна та росія вже три місяці не проводили обмінів полоненими. Скільки українців вдалося повернути за час війни – на інфографіці.

За його словами, влада пішла на такий крок, щоб захистити людей від шахраїв та російських вкидів.

«Родини військовополонених і цивільних, яких росія утримує в полоні, а також сім’ї зниклих безвісти — вразливі. Часто цим користуються росіяни та надсилають компрометуючі повідомлення, де просять гроші в обмін на «звільнення з полону». Або спамери спекулюють на цій темі, прикріпляють лінк, а потім викрадають дані людини», – розповів Федоров.

Він наголосив, що коли людина зникає, рідні залишають заяву в особистому кабінеті на сайті Координаційного штабу. У «Дію» при цьому надходитимуть повідомлення з цього кабінету про те, що:

  • заяву підтвердили;
  • у справу додали інформацію;
  • людину звільнили з полону.

«Якщо людина вважалася зниклою безвісти, а потім вдалося підтвердити, що вона в полоні, – також буде сповіщення у «Дії», – додав віце-прем'єр.

Нагадаємо, що 31 травня Україна та росія провели перший із лютого обмін полоненими. Додому повернулися 75 українців.

Раніше омбудсмен Дмитро Лубінець назвав кількість українців, які зникли безвісти під час війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: