У Міноборони підрахували, скільки жінок наразі служать у лавах ЗСУ

Читать на русском
Нині у лавах Збройних сил України служать понад 67 тисяч жінок. Більшість із них є військовослужбовицями.
Фото: mil.gov.ua

Нині у лавах Збройних сил України служать понад 67 тисяч жінок. Більшість із них є військовослужбовицями.

Такими даними поділилася заступник міністра оборони Наталія Калмикова у програмі Small Talk.

Збройні сили України: чисельність, гендерний розподіл та місце у світовому рейтингуДень ЗСУ відзначають в Україні 6 грудня. Яка структура української армії, її чисельність та рівень довіри серед громадян – на інфографіці.

«Зараз у нас в ЗСУ понад 67 тисяч жінок, з яких 19 тисяч – це працівниці, решта – це військовослужбовці», – сказала чиновниця.

За її словами, кількість жінок в армії почала збільшуватися ще з 2014 року. А з початку повномасштабного вторгнення росії ця динаміка прискорилася, незважаючи на те, що мобілізація жінок не здійснюється.

Калмикова також стверджує, що багато жінок обирають у ЗСУ професії, які прийнято вважати чоловічими. Йдеться про стрільбу, управління артилерійськими установками та дронами.

«У 2018 році було змінено законодавство, і жінки отримали право обіймати посади у ЗСУ. На жаль, у нас досі спостерігається проблема із просуванням жінок по службі. Наразі ми шукаємо шляхи, щоб врегулювати це питання. Щоб жінки, які бажають будувати кар'єру у Збройних силах, мали цю нагоду», – уточнила вона.

Нагадаємо, нещодавно у Міноборони розповіли, як часто жінки звертаються до центрів рекрутингу до ЗСУ.

Також повідомлялося, що Кабінет міністрів виключив норму, згідно з якою жінки-медики чи фармацевти могли влаштуватися на роботу без перебування на військовому обліку. Тепер їм потрібно спочатку прийти до ТЦК для взяття на облік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: