У «Резерв+» впровадять нову функцію: у Міноборони розповіли деталі

Читать на русском
Незабаром у Резерв+ з'явиться військово-обліковий документ, який матиме таку саму юридичну силу, що й паперовий.
Focus.ua

Міноборони впровадить можливість для українців, які мають статус «обмежено придатний», отримати направлення на військово-лікарську комісію через додаток «Резерв+».

Про це заступниця міністра оборони Катерини Черногоренко заявила у ефірі телемарафону.

Бронювання працівників від мобілізації: як це працюєНа інфографіці – як працює бронювання від мобілізації працівників критично важливих підприємств.

Згідно з її словами, таке направлення буде відправлено військовозобов'язаному лише за його бажанням.

«Хочу привідкрити завісу, ми зараз працюємо і розглядаємо, щоб за направленням на ВЛК не потрібно було фізично іти до ТЦК та СП. Фактично за згодою людини, якщо вона хоче, ми можемо вивантажити це в Резерв+. Це за бажанням людини», – заявила вона.

Зазначається, що з появою такої технічної можливості, військовозобов'язані зможуть обрати або отримати направлення на проходження ВЛК під час особистого візиту до ТЦК, або отримати його в застосунку Резерв+.

«Але це потрібно, щоб розвантажити ТЦК і не створювати додаткових черг на таку формальну дію, отримати направлення це формальна дія», – додала Черногоренко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів у п'ятницю, 7 червня, підтримав постанову про запуск електронного сервісу бронювання у додатку «Дія».

Напередодні у Міноборони розповіли, чи можуть ухилянтам від мобілізації блокувати банківські рахунки.

Також уряд спростив процедуру військового обліку для українців за кордоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: