Уряд спростив процедуру військового обліку для українців за кордоном

Читать на русском
Кабмін ухвалив зміни до постанов, що регулюють військовий облік та мобілізацію. Вони стосуються, зокрема, військовозобов'язаних українців, які перебувають за кордоном.
Фото: uainkrakow.pl

Кабінет міністрів у середу, 7 червня, ухвалив зміни до постанов, що регулюють військовий облік та мобілізацію. Вони стосуються, зокрема, військовозобов'язаних українців, які перебувають за кордоном.

Про це повідомила пресслужба уряду.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

Так, відтепер військовозобов'язані українці, зняті з військового обліку через виїзд за кордон, зможуть знову стати на облік без особистого прибуття до ТЦК.

Для цього їм потрібно буде звернутись до закордонних дипломатичних установ України.

Крім того, уряд виключив вимогу надавати висновки лікарсько-консультативної комісії щодо необхідності постійного догляду для осіб з інвалідністю ІІ групи. Це має спростити процедуру відстрочки від призову.

«Також змінено порядок надання інформації про адміністративні правопорушення призовників, військовозобов’язаних та резервістів: тепер ці дані будуть надсилатися районними (міськими) територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки до поліції в електронному вигляді», – зазначили в Кабміні.

Нагадаємо, нещодавно в Україні було скасовано виключення «проживання за кордоном». Відтепер українців із подвійним громадянством не випускатимуть із країни і можуть призвати до лав ЗСУ.

Також повідомлялося, що допризовникам та призовникам, які зараз за кордоном, буде надано відстрочку для взяття на військовий облік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: