Міноборони хоче, щоб Рада невідкладно повернулася до розгляду законопроєкту про військову поліцію

Читать на русском
Міністерство оборони України закликало Верховну Раду відновити розгляд законопроєкту, який передбачає створення військової поліції.
Фото: РБК-Україна

Міністерство оборони України закликало Верховну Раду відновити розгляд законопроєкту, який передбачає створення військової поліції.

Заява відомства була опублікована у Telegram.

Військова поліція в Україні: як відкладали створення правоохоронного органуВ Україні анонсували появу військової поліції, як відкладалося створення цього органу – на інфографіці.

Там зазначили, що хочуть, щоб депутати визначили законопроєкт № 6569-д як пріоритетний, оскільки створення військової поліції «критично важливе» для забезпечення правопорядку у ЗСУ, зокрема у частині дотримання стандартів НАТО.

Зазначається, що формування військової поліції дозволить говорити про функціонування цілісної вертикалі військової юстиції, до якої також входять військова прокуратура та військові суди.

«Фахівці МОУ спільно з Генштабом та Військовою службою правопорядку готові співпрацювати з депутатами для вдосконалення цього важливого документа...Це крок, необхідний для зміцнення обороноздатності нашої країни та забезпечення правопорядку в армії», – стверджують у Міноборони.

Нагадаємо, депутати зняли з розгляду проєкти законів №6569-д та 6570-до військової поліції у середу, 5 червня.

При цьому ідеї створити військову поліцію вже 14 років, як відкладалося проведення реформи – на інфографіці «Слово і діло».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: