Скільки військовозобов'язаних українців вже оновили свої дані: відповідь Міноборони

Читать на русском
Вже 1,6 млн військовозобов'язаних оновили свої дані, причому більшість українців зробила це через Резерв+.
колаж informator.ua

Близько 1,6 млн громадян України оновили свої дані, а 1,4 млн з них зробили це через застосунок «Резерв+».

Про це розповіла заступник міністра оборони з питань цифровізації Катерина Чорногоренко в ефірі телемарафону 5 червня.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

«Близько 1,6 млн військовозобов'язаних оновили свої дані, понад 1,4 млн зробили це через застосунок Резерв+. Ми можемо констатувати, що цифровізація є зручним форматом для наших громадян. далі рухатимемося до того, щоб 18 червня прирівняти інформацію у додатку до військово-облікового документа за допомогою QR-коду», – сказала вона.

За її словами, зчитуватимуть цей QR-код за допомогою спеціального застосунку. Електронна система спроектована таким чином, щоб зробити перехід до сканування QR-коду «Резерв+» був безшовним.

Замміністра додала, що «Резерв+» тепер доступний у 176 країнах світу. Так, уже майже 19 тисяч військовозобов'язаних закордоном оновили свої дані. Найбільше у Польщі, Канаді, США та Чехії.

Нагадаємо, новий закон про мобілізацію набув чинності 18 травня. Українцям надали 60 днів на оновлення даних. Продовжувати терміни поки що не планують.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: