Міноборони просить Раду створити Військову поліцію

Читать на русском
Міністерство оборони закликало Раду якнайшвидше ухвалити закон про створення військової поліції.
Фото: armyinform.com.ua

Міністерство оборони України звернулося до Верховної Ради із пропозицією визначити пріоритетним законопроєкт №6569-д про створення Військової поліції на базі Військової служби правопорядку ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Військова поліція в Україні: як відкладали створення правоохоронного органуВ Україні анонсували появу військової поліції, як відкладалося створення цього органу – на інфографіці.

Зазначається, що Військова поліція матиме право розшуку, затримання військовослужбовців, фіксації злочинів, та захисту їх прав за стандартом НАТО AJP-3.21.

У картці законопроєкту на сайті Верховної Ради сказано, що вона буде повинна забезпечити правопорядок та військову дисципліну в Міноборони України, ЗСУ та Державній спеціальній службі транспорту.

Міністерство наголосило на необхідності слідчих повноважень для Військової поліції та заявило, що планує співпрацювати з депутатами для вдосконалення законопроєкту.

«Цей документ має ключове значення для Збройних сил України, які гостро потребують створення системи юстиції, першим кроком до якої є саме Військова поліція», – наголосили у Міноборони.

Нагадаємо, Міноборони запустило пілотний проект із реабілітації українських захисників.

Як відомо, 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Усі військовозобов'язані громадяни повинні протягом 60 днів оновити свої військово-облікові дані до ТЦК, ЦПАУ або через електронний кабінет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: