У застосунку «Повітряна тривога» з’явилися техніки психологічної самодопомоги

Читать на русском
У застосунок додали набір спеціальних вправ та порад, які допоможуть стабілізувати емоційний стан під час повітряної тривоги та вибухів.
freepik com

У програмі «Повітряна тривога» з'явилися спеціальні техніки, які допоможуть зняти стрес під час вибухів або звучання сирен.

Про це повідомили розробники.

ПТСР та загострення хронічних хвороб: як війна вплине на здоров'я українцівЧерез війну українці зіткнуться з ментальним виснаженням, посттравматичними стресовими розладами. Крім того, частіше зустрічатимуться серцево-судинні та онкологічні захворювання.

«У застосунок «Повітряна тривога» інтегрували техніки психологічної самодопомоги від Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. Набір спеціальних вправ та порад допоможуть стабілізувати емоційний стан під час повітряної тривоги, вибухів чи інших стресових ситуацій», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що набір спеціальних вправ та порад допоможе стабілізувати емоційний стан під час повітряної тривоги, вибухів або інших стресових ситуацій.

«Відтепер, разом з push-повідомленням про відбій повітряної тривоги приходитиме питання «Ти як?». Натиснувши на повідомлення, відкриється підрозділ «Аптечка психологічної самодопомоги» з порадами для дорослих, дітей та ветеранів», – розповіли творці.

Усередині підрозділу є техніки допомоги собі та дітям, ігри та вправи для стабілізації емоційного стану, а також контакти спеціалістів. Окрім цього є методичка з порадами про те, як підтримати людей з досвідом війни.

Для перегляду техніки самодопомоги в програмі потрібно зайти в розділ «Корисне» внизу екрана, вибрати одну з тем і натиснути «Докладніше» для отримання методички.

Крім порад про ментальне здоров'я, до розділу «Корисне» додали посилання на ігровий симулятор LifesaverSIM, який дозволяє навчитися медичної допомоги та тактичної медицини.

Оновлення доступне всім користувачам iOS та Android.

Нагадаємо, нещодавно у МОЗ повідомили, у скількох українців встановлено діагноз ПТСР. Також у МОЗ прогнозували, що після війни психологічна допомога знадобиться щонайменше 15 млн українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: