В «Азові» підтвердили, що США зняли заборону на постачання зброї бригаді

Читать на русском
Азов пройшов перевірку і тепер має право на отримання допомоги від США у сфері безпеки, підтвердили у бригаді.
Getty Images

12-а бригада спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України пройшла перевірку, передбачену американським законодавством, і тепер має право на отримання військової допомоги від США.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби «Азова».

Укрпошта випустила лімітовані марки на честь «Азову» – фотоНовий випуск присвячений десятій річниці заснування бригади Азов та містить 900 екземплярів.

«Це стало результатом тривалої та кропіткої роботи, яку військовослужбовці «Азову» систематично вели в площині боротьби з успішними результатами діяльності російської пропаганди. Ми вдячні Міністерству внутрішніх справ України, командуванню Національної гвардії України, посольству України у Сполучених Штатах Америки та всім, хто відкрито або кулуарно долучився до подолання цієї заборони. Брехня про «Азов», котру кремлівський режим роками поширював на Заході, сьогодні зазнала нищівного удару», – зазначили у бригаді.

В «Азові» додали, що отримання західної зброї та підготовки від США підвищить боєздатність бригади та сприятиме збереженню життів та здоров'я особового складу.

Нагадаємо, в 2015 році «Азову» було заборонено використовувати американську зброю: у США вважали, що засновники батальйону нібито дотримуються расистських, ксенофобських та ультранаціоналістичних поглядів. Окрім того, в ООН звинувачували батальйон у порушеннях гуманітарного права.

Сьогодні видання The Washington Post з посиланням на Державний департамент США повідомило, що адміністрація Джо Байдена зняла заборону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: