У ЗСУ пояснили, чому ворог обрав для провокацій на Сумському напрямку саме Рижівку

Читать на русском
Село Рижівка не просто так було обране російськими військами в якості точки провокацій на Сумському напрямку, заявили у ЗСУ.
Фото: ДПСУ

Село Рижівка неспроста було обране російськими військами в якості точки провокацій на Сумському напрямку.

Про це заявив речник Оперативно-тактичного угруповання військ «Північ» Вадим Мисник в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

За його словами, цей населений пункт має важливі географічні особливості розташування.

«За парканами частини жителів села — вже територія російського селища Тьоткіно. Населені пункти знаходяться на самому кордоні, тому з наявністю цивільного населення повноцінне ведення вогню застосувати неможливо. Крім того, річка Сейм і ліси поруч — це сприятливі умови для ворожих ДРГ. Наразі Сили оборони вибудовують свою роботу таким чином, щоб виконувати основні завдання — збереження життя наших військових, нанесення максимального ураження противнику в разі наступальних дій», – сказав він.

Мисник додав, що зараз Рижівка повністю контролюється Силами оборони України.

Він також повідомив, що ворог продовжує нагромаджувати сили на Сумському напрямку. При цьому зараз угруповання росії не несе небезпеки масштабного наступу.

Нагадаємо, кілька днів тому в росії заявили про нібито захоплення села Рижівка. Президент Володимир Зеленський зазначив, що на Сумщині українські військові повністю контролюють ситуацію, а в селі Рижівка росіян немає.

Зазначалося, що у Рижівка Сумської області на одній із будівель з'явився російський прапор, який замінували. Прапор вдалося розмінувати за допомогою БПЛА.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: