Естонія передасть Україні пускові установки та ракети ЗРК Mistral

Читать на русском
Україна отримає від Естонії ЗРК Містраль, які призначені для ураження вертольотів і літаків противника на низьких висотах.
фото Вікіпедія

Естонія допоможе посилити ППО України та надасть у якості військової допомоги пускові установки та ракети зенітних ракетних комплексів (ЗРК) малої дальності Mistral.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Естонії у вівторок, 11 червня.

Посилення протиповітряної оборони України: чим цього року допомогають союзникиУкраїна терміново потребує посилення ППО. Які системи цього року передали чи обіцяли передати союзники.

«Україні терміново потрібна протиповітряна оборона, щоб відбити жорстокий напад росії, і в прямих інтересах безпеки Естонії також входить сприяння цьому разом зі своїми союзниками», – сказав міністр оборони Ханно Певкур.

За його словами, пакет допомоги складено таким чином, щоб Україна отримала від нього максимальну користь, не завдаючи шкоди боєздатності Сил оборони Естонії.

Точну кількість не розголошують з міркувань безпеки.

Раніше Естонія передавала Україні протитанкові ракети Javelin, гаубиці, артилерійські боєприпаси, протитанкові міни, гранатомети протитанкові, міномети, автомобілі, засоби зв'язку, польові госпіталі.

Нагадаємо, сьогодні Італія підтвердила, що у новому пакеті допомоги буде ППО для України. Також повідомлялося, що Україна отримає від Німеччини ще одну систему ППО Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: