Ракетна атака росіян: у Києві та Сумах пролунали вибухи, а по всій Україні повітряна тривога

Читать на русском
Повітряні Сили ЗСУ повідомили про пуски крилатих ракет з російських літаків ТУ-95мс. Повітряну тривогу наразі оголошено і по всій Україні. Зокрема, у Києві під час ракетної атаки пролунали вибухи.
фото: Еспресо

У ніч на середу, 12 червня, російські окупаційні війська здійснили пуски крилатих ракет з російських літаків ТУ-95мс, внаслідок чого по всій території України була оголошена тривога. Зокрема, вибухи пролунали у Києві та Сумах.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ та місцеві Telegram-канали.

Згідно з моніторинговими даними відомо, що росія вкотре атакує Україну ударними БпЛА типу Шахед та ракетами. Загалом вибухи пролунали на Полтавщині, Дніпропетровщині, Вінниччині, Київщині та Сумщині.

Спочатку загроза застосування ударних БпЛА була для Дніпропетровської і Запорізької областей. Відповідне повідомлення з'явилось ще о 23:35.

Тоді вибухи пролунали у Дніпропетровській області.

Станом на 4:00 групи шахедів на сході та заході Київської області прямують на Київ, на Полтавщині летят на Миргород, а на Чернігівщині тримають курс на північ.

Повітряні Сили ЗСУ повідомили про пуски крилатих ракет з російських літаків ТУ-95мс. Повітряну тривогу наразі оголошено по всій Україні, згідно з мапою повітряних тривог.

Моніторинги повідомили про зліт 4-х бортів Ту-95, які здійснили пуск ракет. Близько 3:00 ракети опинились в повітряному просторі України.

Зокрема, у Києві та Сумах під час ракетної атаки пролунали вибухи. Сили протиповітряної оборони Києва відбивають ворожу атаку.

«Повітряна тривога триває! В столиці працює ППО. Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги!», - повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Вже о 4:45 було оголошено відсутність ракетної небезпеки, а по регіонах України почали оголошувати відбій повітряної тривоги.

«Внаслідок чергової повітряної атаки руйнувань у столиці не зафіксовано. Потерпілих, на щастя, немає», – написала пресслужба КМДА о 4:53.

Нагадаємо, що вибухи у Дніпрі, які було чутно вчора вдень, лунали через роботу ППО. Сили оборони збили дві ворожі ракети на підльоті до міста.

Як відомо, під час останньої масованої атаки на Україну в ніч проти 1 червня, Повітряні сили знищили 35 із 53 запущених російських ракет. Серед них крилаті та балістичні. Також ППО приземлила 46 із 47 запущених дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: