В Україні вироблятимуть БМП Lynx німецького концерну Rheinmetall

Читать на русском
Україна спільно з німецьким заводом Rheinmetall спільно вироблятимуть БМП Lynx на території нашої країни.
Фото: Getty Images

Україна домовилася з німецьким оборонним заводом Rheinmetall про спільне виробництво бойових броньованих машин Lynx (Рись).

Про це повідомив виконавчий директор Rheinmetall Армін Паппергер, передає Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України у середу, 12 червня.

Ще один європейський концерн створить в Україні завод з виробництва техніки та снарядів – ЗМІФранко-німецький оборонний концерн KNDS має намір створити в Україні підприємство з виробництва військової техніки та снарядів.

За його словами, зараз сторони створюють не лише добрі стосунки, а й лінію продукції.

«Вчора я був в Україні, ми мали відкриття першої фабрики в Україні. Ми там ремонтуємо бойові машини піхоти, пізніше ми там ремонтуватимемо і гаубиці. Але найважливіше, в чому ми дійшли згоди, що наприкінці цього року ми матимемо першу бойову машину піхоти, яка буде зроблена в Україні», – заявив Армін Паппергер.

Також Паппергер та міністр зі стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін у Берині підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо розширення стратегічної співпраці.

Камишін уточнив, що проект з виробництва бронемашин Lynx планується профінансувати за рахунок коштів німецького уряду.

Нагадаємо, Rheinmetall планує поставити ЗСУ прототипи далекобійних артилерійських снарядів. За даними ЗМІ, Rheinmetall хоче відкрити в Україні як мінімум чотири збройові заводи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: