Апеляційна палата готова розгляну скаргу на вирок меру Рені

Читать на русском
Апеляційна інстанція завершила підготовку до розгляду скаргу на обвинувальний вирок Ренійському міському голові.
фото: News of Reni

10 липня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розпочне розгляд скарги на вирок, яким до 9 років ув'язнення засудили міського голову Рені Одеської області Ігоря Плєхова за одержання неправомірної вигоди.

Таке рішення 4 червня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду за апеляційними скаргами на вирок Вищого антикорупційного суду від 17 квітня 2024 року. Призначити апеляційний розгляд у відкритому судовому засіданні в приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду о 10:00 10 липня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд визнав винуватим мера Рені Плєхова в одержанні неправомірної вигоди. Його призначили покаранням 9 років колонії. Захисник Плєхова подав скаргу на вирок.

Нагадаємо, ВАКС призначив до розгляду по суті цю справу. За версією обвинувачення, депутат Ренійської міськради Іван Пойдолов, який одночасно обіймає посаду голови постійної комісії, що займається, зокрема, земельними питаннями, діючи за попередньою змовою з міським головою Ігорем Плеховим отримав частину неправомірної вигоди в сумі 50 тис. дол. від громадянина за забезпечення передання йому в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га. Загальна сума неправомірної вигоди, про надання якої прохали посадовці, становила 100 тис. дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: