Лідери G7 погодили виділення Україні 50 млрд доларів за рахунок заморожених активів рф

Читать на русском
Лідери країн G7 підтримали ідею надання Україні 50 мільярдів доларів США під заставу доходів від заморожених російських активів.
Фото: Reuters

Лідери країн «Великої сімки» підтримали ідею надання Україні 50 мільярдів доларів США під заставу доходів від заморожених російських активів.

Про це повідомив міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер у своєму X-акаунті.

Російські активи: скільки коштів та в яких країнах замороженоНа Заході після початку повномасштабної війни були заблоковані сотні мільярдів російських активів. У яких країнах та скільки – на інфографіці.

«Хороші новини від «Великої сімки»: ще 50 мільярдів доларів для України. Для цього ми використовуємо відсотки заморожених активів», – написав чиновник.

Він зазначив, що це «розумний крок, який показує путіну нашу єдність, дуже допомагає Україні та знімає навантаження з бюджетів».

За словами Лінднера, зараз лідери G7 працюють над деталями цього плану.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, США в рамках плану хотіли, щоб Євросоюз продовжив санкції щодо російських державних активів, термін дії яких спливає кожні шість місяців, до кінця війни. Це потрібно, щоб Штати не залишилися єдиними відповідальними за виплати кредитів.

Також повідомлялося, що у травні Єврокомісія ухвалила рішення про передачу Україні прибутку від російських активів. Очікується, що перші 1,5 млрд євро доходів від заморожених російських активів буде переведено на рахунки України вже в липні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: