Одна з країн Європи оголосила про передачу Україні 14 БТРів

Читать на русском
БТР покликані допомогти ЗСУ в розмінуванні та є безоплатним внеском Литви в підтримку, яку надає коаліція з розмінування на чолі з Ісландією.
Главком

Литва схвалила передачу українській армії 14 бронетранспортерів М113. Орієнтовно, вантаж прибуде в Україну наприкінці цього тижня.

Про це повідомляється на сайті литовського Міністерства оборони.

Допомога Україні чи преміум на Netflix: що обходиться дорожче платникам податків країн-союзників«Слово і діло» підрахувало, скільки один зайнятий громадянин країни-союзника витрачає на допомогу Україні. Ці витрати ми порівняли з місячною вартістю преміум-підписки на Netflix.

Зазначається, що передання бронетранспортерів М113 ініціювали Міноборони та Збройні сили Литви у відповідь на прохання українського уряду до союзників допомогти Збройним Силам України у відбитті російської агресії.

БТР покликані допомогти ЗСУ в розмінуванні та є безоплатним внеском Литви в підтримку, яку надає коаліція з розмінування на чолі з Ісландією.

«Очікується, що вантаж прибуде в Україну наприкінці цього тижня», – уточнює оборонне відомство Литви.

Як відомо, уряд Болгарії завершив операцію з відправки в Україну 110 бронетранспортерів БТР-60.

Нагадаємо, Литва виділить мільйони євро на закупівлю радарів для ЗСУ, а також може направити своїх військових інструкторів в Україну.

Раніше стало відомо, що Україна може отримати від Аргентини партію надзвукових бойових літаків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: