Литва може направити своїх військових інструкторів в Україну

Читать на русском
Литва підтвердила готовність відправити своїх інструкторів та навчати наших бійців на території України.
Getty Images

Литва готова направити військових інструкторів для допомоги у навчанні українських бійців. Але поки що такого запиту від Києва не надходило.

Про це заявила прем'єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте, пише Bloomberg.

Відправлення сухопутних військ в Україну: позиція союзниківПозиція союзників України щодо відправлення військ – на інфографіці. Категорично проти цього понад десять країн.

«Литва, якщо знадобиться, можливо, навчала б їх (військових ЗСУ – ред.) і в Україні у партнерстві з країнами, які були б готові це зробити», – сказала Шимоніте у Сінгапурі у п'ятницю.

Як відомо, Франція вже провела переговори з кількома країнами, зокрема з Естонією та Литвою, які публічно заявили про свою готовність взяти участь у навчанні бійців ЗСУ.

Нагадаємо, 27 травня після розмови з міністром оборони Франції Себастьяном Лекорню головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що «вітає ініціативу Франції направити в Україну інструкторів для підготовки українських військовослужбовців».

У Міноборони Франції уточнили, що питання відправлення інструкторів до України ще обговорюється.

Видання Le Monde повідомило, що президент Франції Еммануель Макрон хоче створити європейську коаліцію військових інструкторів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: