КНДР відправила росії 5 мільйонів артснарядів – Міноборони Південної Кореї

Читать на русском
КНДР надала росії 5 млн артснарядів для обстрілів України.  Не виключено, що путін проситиме більше зброї
Reuters

Північна Корея відправила до росії контейнери, які можуть вміщати майже 5 мільйонів артилерійських снарядів. Не виключено, що під час візиту до Пхеньяну, який повинен відбутися наступного тижня, володимир путін шукатиме ще більше можливостей від цієї співпраці.

Про це в інтерв’ю Bloomberg News заявив міністр оборони Південної Кореї Шін Вонсік.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

Політик додав, що Сеул виявив щонайменше 10 000 транспортних контейнерів, які відправляються з Північної Кореї до росії, в яких може бути 4,8 мільйона артилерійських снарядів, подібних до тих, які путін використовував під час бомбардування України.

«Очікується, що путін буде прагнути до більш тісної співпраці з Північною Кореєю у сфері безпеки, особливо щодо військових поставок, таких як артилерійські снаряди, які необхідні, щоб скористатися шансом на перемогу», — сказав Шін.

Також, за його словами, Північна Корея постачала до рф балістичні ракети, якими та атакувала українські території. В обмін на це росія зобовязалася допомогти КНДР розгорнути низку розвідувальних супутників, а також звичайну зброю, таку як танки та літаки.

Зауважимо, що раніше лідер КНДР Кім Чен Ин закликав військових інтенсивніше готуватися до війни.

Також Кім Чен Ин закликав наростити темпи виробництва збройових ядерних матеріалів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: