За підтримки Пекіна війна рф буде довшою: Зеленський відкинув «мирні» ідеї Китаю

Читать на русском
Україна без позитиву сприймає відмову Китаю взяти участь у саміті миру й відкидає усі запропоновані так звані мирні ідеї.
president.gov.ua

Україна без позитиву сприймає відмову Китаю взяти участь у саміті миру й відкидає усі запропоновані «мирні ідеї».

Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час спілкування зі ЗМІ на конференції «Діалог - Шангрі Ла» в Сінгапурі.

«Безмежне партнерство»: як росія та Китай співпрацюють під час війни в УкраїніПісля вторгнення в Україну росія поглибила співпрацю з Китаєм. Як тепер Пекін допомагає Кремлю – на інфографіці.

Зеленський розповів, що Україна як жертва війни повинна самостійно пропонувати мирні ініціативи й не приймає жодні альтернативні саміти.

«При всій повазі до будь-якої країни, але ні Китай, ні Бразилія, ні будь-хто не орієнтується до кінця, що принесла росія цією війною на територію нашої держави. Я бажаю всім країнам миру, щоб ні в кого не було втрат, масованих могил, жертв тощо. Але це українці загинули, це росіяни ґвалтували наших людей, наших жінок, вкрали десятки тисяч наших дітей. Ніхто не має права розказувати нам, як повинна закінчитися ця війна», – наголосив президент.

Він також додав, що за підтримки Китаю війна росії проти України буде довшою. Тому на думку Зеленського, Пекін допустив стратегічну помилку, підтримуючи агресора.

Нагадаємо, раніше агентство Reuters повідомило, що Китай відмовився від участі у Глобальному саміті миру.

Згодом Міністерство закордонних справ Китаю підтвердило, що представникам їхньої країни «важко бути присутніми» на Глобальному саміті миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: