Очільник Пентагону прокоментував ймовірність війни з Китаєм

Читать на русском
Війна з Китаєм не є неминучою чи невідворотною, незважаючи на стрімку ескалацію напруженості в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.
Фото: Reuters

Незважаючи на стрімку ескалацію напруженості в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, війна з Китаєм не є ані близькою, ані неминучою.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, у рамках щорічного безпекового форуму «Діалог Шангрі-Ла» в Сінгапурі, повідомляє Associated Press.

Китай готується до вторгнення на Тайвань до 2027 року – BloombergУ США бачать ознаки підготовки Китаю до вторгнення на Тайвань. Це може статися вже до 2027 року.

«Війна чи боротьба з Китаєм, на мій погляд, не є ані близькою, ні неминучою. Не кожен діалог є приємним, проте важливо, щоб ми підтримували спілкування. І важливо, щоб ми продовжували підтримувати наших союзників і партнерів і заради їхніх інтересів», – сказав міністр.

Також він наголосив на важливості відновлення діалогу між ним та його китайським колегою для уникнення «прорахунків і непорозумінь».

Остін також згадав зустріч з міністром оборони Китаю Донг Джуном, з яким розглянув «деякі питання». Розкривати деталі він не став.

«Я з нетерпінням очікую, щоб це дало результат у майбутньому», – додав глава Пентагону.

Як відомо, вищі оборонні посадовці зустрілися вперше після того, як відносини між двома країнами погіршились через візит у 2022 році тодішньої спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі в Тайвань, що викликало обурення Пекіна.

Остін також прокоментував заяви Пекіна щодо війни росії проти України, яку офіційні особи КНР називають «українською кризою», уникаючи прямого засудження дій Крмеля.

«Очевидно, що криза була спричинена тим, що путін прийняв рішення незаконно вторгнутися до свого сусіда», – наголосив американський посадовець.

Нагадаємо, США та інші країни Заходу готові вжити заходів проти китайських фірм та фінустанов через підтримку росії.

А нещодавно Китай запровадив санкції проти оборонних компаній США.

Раніше в США розкритикували Китай за сприяння росії у веденні війни проти України.

Також розвідка США повідомила, що росія та Китай можуть співпрацювати у питанні вторгнення на Тайвань, біля якого Китай періодично відновлює військову активність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: