Путін прибув із дводенним візитом до Китаю

Читать на русском
Російський диктатор володимир путін прибув до Китаю на запрошення Сі Цзіньпіна. Там він пробуде два дні.
Фото: Shutterstock

У ніч проти 16 травня російський диктатор володимир путін прибув до Пекіна на запрошення свого китайського колеги Сі Цзіньпіна. Там він перебуватиме впродовж двох днів.

Про це повідомляє Reuters.

Китай у рази збільшив поставки обладнання до росії для її війни проти України – ЗМІКитай масово постачає росії невійськові товари, які Москва використовує для виробництва зброї проти України.

Зазначаєтсья, що це перша поїздка путіна за кордон після його «переобрання» в березні. Диктатор планує відвідати міста Пекін та Харбін, а також провести переговори з головою КНР Сі Цзіньпіном у вузькому та широкому складі.

За даними ЗМІ, разом з ним до Китаю прибули новопризначений міністр оборони Андрій Білоусов, а також міністр закордонних справ Сергій Лавров, новий секретар Ради безпеки Сергій Шойгу та радник із зовнішньої політики Юрій Ушаков.

За словами Ушакова, лідери двох країн також проведуть неформальні переговори, де обговорять «питання України, Азії, енергетики та торгівлі».

Як відомо, путін прибув до Китаю після візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Також зазначимо, що напередодні візиту російський диктатор в інтерв’ю китайським ЗМІ використав китайське формулювання «українська криза», говорячи про повномасштабну війну, яку його країна веде проти України.

Нагадаємо, голова офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна докладе максимальних зусиль для того, щоб Китай приєднався до Глобального саміту миру у Швейцарії, присвяченого питанням завершення війни росії проти України.

Як заявили у рф, делегація Китаю нібито не братиме участі у Глобальному саміті миру.

Раніше стало відомо, що Китай передає рф супутникові знімки для ударів по Україні, а також що країни можуть співпрацювати у питанні вторгнення на Тайвань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: