США готові вжити заходів проти китайських банків через підтримку рф – заступник держсекретаря

Читать на русском
Америка готова вжити заходів проти китайських фірм та фінустанов через підтримку російської агресії.
Getty Image

Америка готова вжити заходів проти китайських фірм та фінустанов через підтримку російської агресії.

Про це заявив заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл.

«Безмежне партнерство»: як росія та Китай співпрацюють під час війни в УкраїніПісля вторгнення в Україну росія поглибила співпрацю з Китаєм. Як тепер Пекін допомагає Кремлю – на інфографіці.

США розглядають введення санкцій проти китайських фірм, фокусуючись на тих, які безпосередньо допомагають росії у війні.

«Я думаю, що ми в першу чергу зосереджені на китайських компаніях, які систематично беруть участь у підтримці Росії. Ми також уважно придивляємося до фінансових установ», – заявив Кемпбелл.

Він зазначив, що представники США, Південної Кореї та Японії продовжуватимуть співпрацю над посиленням економічної безпеки, в тому числі в рамках проєктів, які спрямовані на зменшення залежності від Китаю і Росії щодо критично важливих ресурсів.

Сторони також зобов'язалися працювати ще тісніше, щоб підтримати енергетичну інфраструктуру України, її відновлення і зусилля, спрямовані на притягнення росії до відповідальності за атаки.

Раніше Bloomberg із посиланням на джерела писав, що країни «Великої сімки» та Європейський Союз обговорюють можливе посилення тиску на банки, які допомагають росії обходити санкції.

Також стало відомо, що російські компанії, які намагаються проводити фінансові операції з Китаєм, використовують для цього стейблкоїни та бартер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: