У Китаї підтвердили, що їм буде «важко брати участь» у Саміті миру без рф

Читать на русском
У МЗС Китаю підтвердили, що не братимуть участі у Саміті миру у Швейцарії. Формат не відповідає їхнім очікуванням.
qcnews.com

Міністерство закордонних справ Китаю підтвердило, що представникам їхньої країни «важко бути присутніми» на Глобальному саміті миру у Швейцарії.

Заяву представниці МЗС Мао Нін цитує AFP.

Путін аплодуватиме відсутності Байдена на Саміті миру – ЗеленськийПутін боїться Саміту миру і аплодуватиме відсутності там президента США Джо Байдена, заявив Зеленський.

«Організація зустрічі, як і раніше, не відповідає вимогам Китаю та очікуванням міжнародної спільноти, що ускладнює участь Китаю в ній», – заявила вона.

За словами Мао Нін, Китай завжди наполягав на тому, щоб мирну конференцію було визнано як росією, так і Україною: «Інакше конференції буде важко відігравати істотну роль у відновленні миру».

Вона додала, що Китай «просуватиме мирні переговори по-своєму, підтримуватиме зв'язок з усіма сторонами і працюватиме разом над створенням умов для політичного врегулювання української кризи».

Сьогодні агентство Reuters повідомило, що Китай відмовився від участі у Глобальному саміті миру.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва також відмовився від участі у Саміті миру. Крім того, не приїде президент ПАР Сіріл Рамафоса.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: