Путін аплодуватиме відсутності Байдена на Саміті миру – Зеленський

Читать на русском
Путін боїться Саміту миру і аплодуватиме відсутності там президента США Джо Байдена, заявив Зеленський.
7sur7.be

Президент Володимир Зеленський вважає, що володимир путін «аплодуватиме», якщо американський лідер Джо Байден пропустить Глобальний саміт миру у Швейцарії.

Він сказав про це на пресконференції у Брюсселі.

Що відомо про Глобальний саміт миру: цілі та подальші крокиНа Саміт миру до Швейцарії запрошено понад 160 делегацій. Учасники розроблять спільний план на основі формули миру Зеленського, в якому запропонують рф конкретні кроки щодо припинення війни. Деталі – на інфографіці.

За словами Зеленського, Байден потрібний Саміту миру, а також іншим лідерам, які спостерігають за реакцією США. «Його відсутності аплодуватиме путін», – додав він.

Україна також чекає на відповідь про участь від Китаю та Бразилії. Мовчання, сказав Зеленський, гірше, ніж підтримка війни: «Ви або за мир, або за війну... якщо ви мовчите, ви задоволені тим, що відбувається».

Президент також зазначив, що російський диктатор намагається зірвати Саміт миру: «Путін дуже боїться мирного саміту. Він намагався завадити цьому саміту та продовжує це робити».

Нагадаємо, участь у Глобальному саміті миру, що пройде у Швейцарії, підтвердили вже 90 країн.

США будуть представлено на заході, але хто саме поїде – невідомо. ЗМІ раніше писали, що Джо Байден, швидше за все, пропустить саміт, оскільки має бути присутнім на передвиборчому зборі коштів у Каліфорнії.

Наприкінці квітня Зеленський говорив, що росія розробила план щодо зриву Глобального саміту миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: