У G7 розкрили деталі рішення виділити Україні кредит на 50 млрд доларів

Читать на русском
Країни G7 ухвалили декларацію, в якій підтвердили наміри надати Україні кредит у розмірі 50 млрд доларів.
Фото: kantei.go.jp

Країни «Великої сімки» за підсумками саміту в італійській Апулії ухвалили декларацію, в якій підтвердили наміри надати Україні кредит у розмірі 50 млрд доларів під заставу доходів від заморожених російських активів.

Про це повідомила пресслужба організації.

Російські активи: скільки коштів та в яких країнах замороженоНа Заході після початку повномасштабної війни були заблоковані сотні мільярдів російських активів. У яких країнах та скільки – на інфографіці.

У документі зазначено, що кошти будуть виділені з ціллю підтримки поточних та майбутніх потреб України в умовах тривалої оборони від росії. Гроші передадуть за прискореною процедурою до кінця року.

Союзники мають намір розподілити це фінансування за кількома напрямками. Йдеться про військові, бюджетні та відновлювальні потреби України.

«Ми підтверджуємо, що, відповідно до всіх застосовних законів і наших відповідних правових систем, суверенні активи росії в наших юрисдикціях залишаться іммобілізованими доти, доки росія не припинить свою агресію і не заплатить за шкоду, яку вона завдала Україні», – заявили у G7.

Лідери країн G7 також закликали росію виплатити 486 млрд доларів в якості компенсації збитків, завданих Україні внаслідок вторгнення.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, США в рамках плану хотіли, щоб Євросоюз продовжив санкції щодо російських державних активів, термін дії яких спливає кожні шість місяців до кінця війни. Це потрібно, щоб Штати не залишилися єдиними відповідальними за виплати кредитів.

Також повідомлялося, що у травні Єврокомісія ухвалила рішення про передачу Україні прибутку від російських активів. Очікується, що перші 1,5 млрд євро доходів від заморожених російських активів буде переведено на рахунки України вже в липні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: