НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу Корнацькому

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вручили повідомлення про підозру колишньому члену парламенту з Миколаївщини.
Аркадій Корнацькийфото: agropolit.com

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому народному депутату у незаконному отриманні 914 тисяч гривень компенсації за оренду готельного номеру у Києві.

Про це повідомляють прес-служби органів.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про екснардепа Аркадія Корнацького.

«13 червня 2024 року за процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру у незаконному отриманні 914 тис. гривень компенсації за оренду готельного номеру у столиці народному депутату України VIII скликання. Дії ексдепутата кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України», – інформує САП.

За версією слідства, з 2014-2019 роки екснардеп незаконно одержав із бюджету Апарату Верховної ради компенсацію за проживання у готельному номері, яку призначали народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці. Приховавши факт наявності власного житла у Києві, депутат за указаний період незаконно отримав 914 тис. грн.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід до Барвіненка у вигляді застави розміром понад 1 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Барвіненку про підозру. За версією слідства, попри наявність власного житла у столиці, народний депутат без законних на те підстав продовжив користуватись готельним номером державного підприємства «Готельний комплекс «Київ». У результаті з вересня 2016 по березень 2019 року він незаконно отримав понад 613 тис. грн компенсацій за винайм житла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: