ВАКС призначив до розгляду справу екснардепа Барвіненка

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням колишнього члена парламенту.
фото: Ukraine Media Center Odesa

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього народного депутата, голови Одеської районної ради Одеської області Віталія Барвіненка у незаконному отриманні компенсації.

Таке рішення 4 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням (Барвіненка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, на 10:00 7 червня 2024 року у приміщенні ВАКС. Судовий розгляд проводити в одноособовому складі суду у відкритому судовому засіданні», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід до Барвіненка у вигляді застави розміром понад 1 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Барвіненку про підозру. За версією слідства, попри наявність власного житла у столиці, народний депутат без законних на те підстав продовжив користуватись готельним номером державного підприємства «Готельний комплекс «Київ». У результаті з вересня 2016 по березень 2019 року він незаконно отримав понад 613 тис. грн компенсацій за винайм житла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: