Україна допускає участь росії в другому Саміті миру – Єрмак

Читать на русском
Україна готова представити рф мирний план, але це станеться за підсумками Саміту миру, який відбувається у Швейцарії.
president.gov.ua

Україна готова представити рф мирний план, але це станеться за підсумками Саміту миру, який відбувається у Швейцарії.

Про це заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Що відомо про Глобальний саміт миру: цілі та подальші крокиНа Саміт миру до Швейцарії запрошено понад 160 делегацій. Учасники розроблять спільний план на основі формули миру Зеленського, в якому запропонують рф конкретні кроки щодо припинення війни. Деталі – на інфографіці.

Відомо, за результатами цієї зустрічі Україна не піде на компроміси щодо незалежності країни та поступки суверенітетом і територіальною цілісністю держави.

«Завтра ми, лідери, обговоримо принципи майбутнього спільного плану, який складатиметься з формули, запропонованою українською стороною. Але знову ж таки, ми дуже чесні та готові до дискусій щодо всіх думок відповідальних та цивілізованих країн», – розповів він.

При цьому Єрмак зауважив, що наразі українська сторона шукає можливість представити цей план представникам росії.

«Ми шукаємо можливість представити цей план представнику росії. Ми думаємо, що це може статися на другому саміті», – додав очільник ОП.

Нагадаємо, сьогодні у Швейцарії розпочинається Глобальний саміт миру, на який приїхало близько сотні делегацій. Президент України Володимир Зеленський 14 червня прибув до Швейцарії та розповів про свої очікування від Саміту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: