Зеленський прибув до Швейцарії на Саміт миру і розповів про свої очікування

Читать на русском

Президент України Володимир Зеленський прибув до Швейцарії, де вже завтра розпочнеться Глобальний саміт миру. Він розповів, що очікується за підсумками саміту.

Про своє прибуття президент України повідомив у Telegram.

Що відомо про Глобальний саміт миру: цілі та подальші крокиНа Саміт миру до Швейцарії запрошено понад 160 делегацій. Учасники розроблять спільний план на основі формули миру Зеленського, в якому запропонують рф конкретні кроки щодо припинення війни. Деталі – на інфографіці.

«Прибув до Швейцарії на Глобальний саміт миру. Попереду два дні активної роботи з країнами з усіх куточків світу, із різними народами, які, проте, об'єднані спільною метою – наблизити справедливий і тривалий мир для України», – написав Зеленський.

За його словами, перший Глобальний саміт миру дозволить зробити конкретні кроки у: ядерній та продовольчій безпеці; повернення військовополонених та всіх депортованих ворогом осіб, у тому числі дітей.

Він нагадав, що всього участь у засіданні візьмуть близько 100 країн та міжнародних організацій.

«Як відповідальна світова більшість, разом ми маємо докласти всіх зусиль, щоб покласти край війнам, агресіям і колоніальній окупації та унеможливити їхнє повторення», – додав він.

Зеленський зазначив, що під час саміту миру кожна країна та організація зможуть продемонструвати своє лідерство у досягненні спільних цілей, що дозволить наблизити мир та відновити повну силу Статуту ООН.

Нагадаємо, у Швейцарії 15 червня стартує дводенний Саміт миру. Приїде близько 100 делегацій.

В основі обговорень країн-учасниць буде українська формула миру, а також дорожня карта мирного процесу. Росії запропонують конкретні кроки до закінчення війни, які підтримає більшість країн світу.

Водночас, російський диктатор володимир путін перед Самітом миру вирішив назвати свої умови для «переговорів».

В ОПУ заявили, що вже готуються до другого Саміту миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: