Україна вже готується до другого Саміту миру – Жовква

Читать на русском
В ОПУ вже готуються до другого Саміту миру. Також обговорюється можлива участь рф у певних форматах.
фото ОПУ

Україна вже готується до другого Саміту миру, на якому обговорюватимуться результати першого Саміту та дорожня карта миру з можливою участю росії у певних форматах.

Про це розповів заступник глави Офісу президента Ігор Жовква в ефірі телемарафону у п'ятницю, 14 червня.

Що відомо про Глобальний саміт миру: цілі та подальші крокиНа Саміт миру до Швейцарії запрошено понад 160 делегацій. Учасники розроблять спільний план на основі формули миру Зеленського, в якому запропонують рф конкретні кроки щодо припинення війни. Деталі – на інфографіці.

За його словами, перший саміт інавгураційний. Але вже планується другий Саміт. І певна кількість країн висловила своє бажання прийняти захід у себе.

«На цьому Саміті миру ми, власне, говоритимемо вже з результатами першого Саміту, і з результатами розробленої дорожньої карти, про те, яким чином говорити про мир в Україні», – сказав Жовква.

Він зазначив, що в ОПУ не виключають участі росії у другому Саміті у певному форматі. Але це буде в тому випадку, «якщо країни, які поділяють спільний план, розроблений Україною та союзниками, будуть готові доносити це до країни агресора, і вона не диктуватиме своїх умов, а слухатиме співтовариство».

Нагадаємо, у Швейцарії в суботу, 15 червня, стартує дводенний Саміт миру. На захід було запрошено понад 160 делегацій.

В основі обговорень країн-учасниць буде українська формула миру, а також дорожня карта мирного процесу. Росії запропонують конкретні кроки до закінчення війни, які підтримає більшість країн світу.

Водночас, російський диктатор володимир путін перед Самітом миру вирішив назвати свої умови для «переговорів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: